så idiotiskt trött på dessa jämförelser...

nu får det ha ett slut.
Detta inlägget ska handla om en jämförelse: nämligen ridningen och tex. fotbollen.
 
Jag blir rent ut sagt förbannad när alla hästfantaster får höra att ridsporten är antingen tjejig, bögig, ingen sport alls för hästen gör allt jobbet osv.
Nu ska jag berätta att det INTE är sant, det stämmer ju inte att det inte är en sport eller, eller att hästen gör allt jobb när det tar en ryttare för att hästen ska hoppa det vänstra hindret istället för det högra.
MEN då när en ridmänniska får höra det, då ska den helt plötsligt gå på tillexempel fotbollen?
 
"vad är egentligen meningen med att springa efter en boll och skjuta på den så den går in i mål? det är ju bara idiotiskt, jävla fjollboll." Eller?
Nyss kände ni er helt förolämpade av att någon sagt något illa om "din" sport, men eftersom att den har gjort det så måste ni ge tillbaka då? 
vad är meningen? 
 
Okej fine det är en stor grej att Rolf Göran Bengtsson vann Jerringer priset?
Och det är jättestort att Sara Algotsson vann silver i fälttävlan i OS dessutom Ja det är väll klart att det är, för ridsporten som kanske inte är så JÄTTE populär så är det så ju. 
 
Och att Sverige i matchen mot Tyskland vänder så att det blir 4-4 när matchen blåses av är enormt, det har förmodligen aldrig hänt tidigare och kommer säkerligen INTE hända igen. Att ligga under med 3-0 i halvtid suger, det är DÅLIGT för ett landslag men mot Tyskland är det inte en chock. Och sedan 4-0, men att sedan vända det på 30 minuter till 4-4 det är STORT, precis lika stort för svensk fotboll som det ovanstående om den svensk ridsporten. 
 
Och nu undrar jag varför man inte bara kan glädjas åt att det går bra för sitt land i en annan sport än den man själv håller på med? varför man måste säga något illa om en sport bara för att man själv inte kanske gillar den så jättemycket?
 
Just DEN DÄR sporten är någons dröm, någons dröm att bli stor i, någons mening med livet, och jag fattar inte varför det inte bara kan få vara så? 
 
så, med detta vill jag säga att bara för att en person klankar ner på din åsikt betyder inte det att du ska klanka ner på dennes? 
 
Eller har jag fel?
 
Det var bara det jag ville säga...
 
MAKE LOVE, NOT WAR.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: